Olej ryżowy

O wykorzystaniu oleju ryżowego wiemy więcej w kontekście kuchni niż pielęgnacji ciała. Tymczasem olej posiada niepodważalne i wyjątkowe zalety. Jest to jeden z najdelikatniejszych olejów, którym można smarować ciało nawet małego dziecka. Jego zaletą jest łatwa wchłanialność. Nikt nie lubi, gdy na skórze pozostaje warstwa tłustego filmu. W przypadku oleju ryżowego taka sytuacja nie ma prawa zaistnieć. Olej ryżowy posiada wspaniałe właściwości chroniące skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Zawiera naprawdę wysoki filtr UV. W skład oleju wchodzi kwas oleinowy i linolowy oraz mnóstwo witaminy E. Olej zawiera jeszcze jeden niezwykle istotny składnik, którym jest tocotrienol będący antyutleniaczem. Przeciwdziała powstawaniu komórek rakowych. Składniki oleju pobudzają komórki skóry, powodując jej regenerację. Procesy starzenia zostają spowolnione. Olej można stosować na naprawdę wrażliwej skórze. Posiada właściwości hypoalergiczne. Warto stosować go w czystej postaci. Jak widać z opisu przynosi wiele korzyści.

Wiosna i lato to czas gdy możesz założyć ciekawe obuwie. Ranking męskich modeli znajdziesz tutaj. kocie oko paznokcie oklejanie aut

Zobacz także:

Olej z kiełków pszenicy


Wyciąg z kiełków pszenicy jest wykorzystywany przede wszystkim do wyrobu kosmetyków do skóry dojrzałej. Olej zawiera substancje, które sprawiają, że pielęgnacja skóry dojrzałej i wrażliwej jest możliwa. W skład oleju wchodzą m.in.: składniki mineralne, witaminy A, B, C, D, enzymy, fitoestrogeny oraz kwas oleinowy. Substancje ...

Olej z orzechów włoskich


Orzechy włoskie są pyszne i chętnie spożywa się je solo. Są też dodatkiem do słodkich deserów, a także innych potraw i sosów. Branża kosmetyczna także już dawno odkryła wspaniałe właściwości oleju z orzechów włoskich. Składnik pojawia się w kosmetykach brązujących. Przede wszystkim w balsamach, które regularnie stosowane ...

Olej z pestek brzoskwiń


Zapach brzoskwiń jest bardzo kuszący. Ich aromat po prostu uwodzi. Z pestek pozyskuje się olej, który znajdziemy w licznych kosmetykach. Ze miąższu świeżych owoców można za to robić doskonałe maseczki. Olej zawiera dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Bardzo podobne właściwości ma olej z pestek moreli, które ...