Olej z liści laurowych

Liście laurowe są znane głównie jako dodatek smakowy do zup i innych dań. Olej z liści laurowych nie jest za bardzo znany jako kosmetyk, dlatego warto mu się bliżej przyjrzeć. W temperaturze pokojowej olej zachowuje postać stałą, ale wystarczy ogrzać go lekko w dłoniach, aby zaczął się stapiać. Dzięki tej właściwości jest łatwy w użyciu, szybko można go wsmarować w skórę. Olej o charakterystycznym zapachu ma kolor ciemnozielony. Olej z liści laurowych wykazuje silne działanie przeciwtrądzikowe. Nie wysusza skóry tak jak chemiczne środki na trądzik. Jest po prostu skutecznym kosmetykiem naturalnym. Pod jego wpływem wypryski szybko znikają. Olej zapobiega tworzeniu się zanieczyszczeń w postaci zaskórników, wokół których tworzą się ogniska zapalne. Ze względu na swoje właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne pomaga w usuwaniu łupieżu. Wsmarowywany w skórę głowy pobudza włosy do wzrostu. Powinny stosować go osoby o cienkich, skłonnych do wypadania włosach. Olej można łączyć z innymi składnikami, ale sam sprawdza się bardzo dobrze w przytoczonych sytuacjach.

olej do włosów Szczęśliwa jestem że zainteresowałam się makijażem permanentnym MIU polecam bardzo kochane efekty na paznokciach

Zobacz także:

Olej nagietkowy


Nagietek od bardzo dawna jest ceniony przez zielarzy. Jest jednym z produktów wykorzystywanych w medycynie naturalnej. Wspomaga gojenie ran, stłuczeń. Działa w przypadku odmrożeń i oparzeń. Olej z nagietka fantastycznie działa również jako produkt kosmetyczny. Przynosi ukojenie suchej skórze, którą nękają takie problemy jak ...

Olej konopny


Olej konopny jest pozyskiwany z konopi, która jednoznacznie kojarzy się z niedozwolonymi używkami. I słusznie, bo właśnie z tej samej konopi pochodzi olej. Z tym, że uzyskuje się go z roślin, które są uprawiane na certyfikowanych polach uprawnych. Mało kto wie, że olej konopny posiada wspaniałe właściwości kosmetyczne. Obfituje ...

Olej z granatu


Owoc granatu w odległych czasach był postrzegany jako symbol długowieczności, a także płodności. We wnętrzu granatu znajduje się mnóstwo nasion. Granat wspomaga pracę układu krążenia. Stymuluje wytwarzanie nowych naczyń krwionośnych, co jest ważne także dla skóry, ponieważ zwiększa jej dotlenienie. Olej z granatu hamuje ...